Our Recent Posts

Tags

No tags yet.

Politiek neutraal zijn is geen optie


De voorbije dagen hoor ik en zie ik meer en meer dat zaakvoerders en ondernemers uit Overijse liefst neutraal blijven in plaats van hun politieke voorkeuren in het open te stellen. Wat ik hoor is dat tijdens deze periode van verkiezingscampagne, mensen zich niet op hun gemak voelen en zelfs bang zijn om hun steun voor een of ander CD&V kandidaat in het open te geven, ook al hun politieke overtuigingen duidelijk zijn en ze geloven in wat ons partij staat voor. Mensen zeggen gewoon dat ze hun steun voor CD&V niet bekend willen maken. Wat is er aan de hand? Ik ben afkomstig uit Roemenië, waar tussen de jaren 1945-1949 de communistische partij bedreigde ondernemers om hun bedrijven te vernielen als ze de oppositiepartijen zouden steunen. Ze gaven toe en in 1949 de communistische partij won de verkiezingen; in 1950 de leiders van de oppositiepartijen werden gearresteerd; tot 1960 waren alle oppositiepartijen afgeschaft. Het gevolg was 45 jaar van totalitarisme, van duisternis. Ik wil er niet geloven dat er een vergelijking zou kunnen zijn met wat er in Roemenië is gebeurd. Ik geloof alleen dat politiek neutraal zijn is geen optie. In alle landen waar corruptie een hoog niveau heeft bereikt, is dit en gevolg van een algemene staat van politieke neutraliteit. Stilte, angst en accepteren van politieke neutraliteit is geen optie. Geef je recht op een mening niet op en maak jouw voorkeuren bekend. Geef openlijk je steun aan de mensen die je in het gemeenteraad wilt zien, ongeacht de partij waar ze vandaan komen.

Respect voor iedereen die het compromis van stilte niet accepteert.


©2018 by "Thuis hier in Overijse". Proudly created with Wix.com